Правила и препоръки за употреба на форума на marabu.bg

Правила, информация и инструкции за форумите, въпроси и отговори, предложения, конкурси...

Правила и препоръки за употреба на форума на marabu.bg

Мнениеот Irina » 13 Окт 2010 22:24

1. Отнасяйте се към останалите потребители във форума, така, както бихте искали и те да се отнасят към вас.
Какво означава това правило и какво се случва, когато бъде нарушено:
Вулгарният език, непристойни коментари, груби и обидни квалификации са абсолютно забранени. Мнения с подобно съдържание ще бъдат изтривани от модераторите на форума. При повторно нарушение потребителят ще получи забрана за достъп (бан) за период от време, в зависимост от тежестта на нарушението. Това може да означава и завинаги.
2. Отнасяйте се към творчеството на останалите потребители във форума и глобалната мрежа така, както бихте искали и те да се отнасят към вашето.
Какво означава това правило и какво се случва, когато бъде нарушено:
Зачитайте авторските права на потребителите във форума и въобще - на глобалната мрежа, не представяйте чужди творби за свои (в т.ч. не публикувайте чужди творби в личната си галерия без изрично да упоменете автора им). Източника можете да посочите с обикновен текст или линк (в случаите, когато това не нарушава някое от другите правила на форума).
Забележка: Администраторите и модераторите на форума, както и собствениците на домейна не поемат отговорност за съдържанието, качено от потребителите на форума. Въпреки това, горещо ви препоръчваме да упоменете изрично автора на модела в случаите, когато взаимствате чужд модел за творчеството си.
3. Отнасяйте се с уважение към българския език и читателите си.
Какво означава това правило и какво се случва, когато бъде нарушено:
Употребата на кирилица в заглавията на форуми и теми е задължителна, а в мненията на потребителите – препоръчителна. Форуми и теми, озаглавени на латиница ще бъдат изтривани от модератор. Препоръчваме ви да използвате кирилица за мненията във форума, за да бъдат те по-лесни за четене. На този етап мнения на латиница няма да бъдат изтривани, но дори и да не разполагате с кирилица на компютъра си, можете да използвате он-лайн конвертора Кредор. Освен това, не забравяйте, че писането САМО С ГЛАВНИ БУКВИ се възприема като крещене. Не злоупотребявайте с него.
4. Спазвайте общоприетите норми за благоприличие.
Какво означава това правило и какво се случва, когато бъде нарушено:
Публикуването на мнения и материали, представляващи или съдържащи порнография, насилие, расова и полова дискриминация, директна и индиректна политическа агитация и подстрекателство към противообществени прояви е забранено. Подобни мнения ще бъдат изтривани от модераторите, а потребителят ще получи перманентна забрана за достъп до форумите на marabu.bg
5. Бъдете истински и уникални.
Какво означава това правило и какво се случва, когато бъде нарушено:
Това чудесно пожелание всъщност означава, че един потребител може да регистрира, притежава и използва само един акаунт (потребителско име). Нарушението на това правило може да доведе до забрана за достъп (бан) на всички ваши акаунти.
Забележка: Ако възнамерявате да регистрирате нов акаунт, понеже сте забравили паролата за стария, опитайте се да възстановите паролата си с вградената система или се свържете с някой от администраторите на форума (admin, Vladislava, trillian) за да получите нова парола.
6. Придържайте се към темата, в която пишете.
Какво означава това правило и какво се случва, когато бъде нарушено:
Мнения, които не са по темата (off-topic) е много вероятно да бъдат преместени или направо изтрити от модератора. Изключение правят темите за общи разговори.
Забележка: Имайте предвид, че модераторите на форумите имат право да постановят различни правила (по-строги или по-либерални) за поведение в отделните форуми, без те да противоречат на общите правила на форумите на marabu.bg
7. Не злоупотребявайте с търпението на останалите потребители.
Какво означава това правило и какво се случва, когато бъде нарушено:
Това правило се отнася към практиките flood („наводняване” на форума с голям брой последователни мнения) и спам, както и към всяка форма на реклама, която противоречи на правилата на форума, като всяка от тях ще доведе до забрана за достъп (бан), в зависимост от провинението. По изключение можете да поставите линк към собствения си уебсайт в секцията уебсайт на потребителския си профил, и в подписа си. Администраторите имат право да премахнат тази информация от профила и подписа ви ако преценят, че тя не отговаря на истината или нарушава някое от правилата на форума. Ако се колебаете и имате нужда от допълнителна информация по въпроса, не се колебайте да се свържете с някой от администраторите на форума (admin, Vladislava, trillian) за допълнителни разяснения. Забранява се също така обявяването на изделия за продажба във форумите. В случай, че потребител желае да ЗАКУПИ от друг потребител негово произведение, уговорките да стават чрез лични съобщения.
Забележка: Спамът и рекламата в лични съобщения са точно толкова забранени, колкото и във форумите. При проблем, свържете се с администратор.
Аватар
Irina
 
Мнения: 222
Снимки: 64
Регистриран на: 07 Юли 2010 20:22

Назад към Служебни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта