Как да си направим лична галерия със снимки

Правила, информация и инструкции за форумите, въпроси и отговори, предложения, конкурси...

Как да си направим лична галерия със снимки

Мнениеот Irina » 13 Окт 2010 22:26

Разгледахте ли ги вече? От скоро си имаме албумчета със снимки и всеки може да си направи свое! Не е сложно, но има доста стъпки и в първия момент е малко объркващо. Ето едно бързо описание, за да не се лутате в менютата. За въпроси, проблеми и предложения, оставям темата отворена за коментари.
И така, първо влизате в профила си. В горния ляв ъгъл на страницата, под логото на marabu.bg има линк Начало форум, а точно под него е връзката към вашия потребителски панел. Оттам можете да променяте различни настройки, да добавите подпис, аватар (снимка) и личен уеб сайт. Засега обаче да видим как се прави галерия. Натиснете върху текста „Потребителски панел” за да влезете в него.
Заглавието на страницата е Контролен панел, а точно под този текст има няколко сини етикетчета Общи, Личен профил, Настройки на форума, и т.н. до последното етикетче, на което пише Галерии. Цъкваме веднъж върху него. Отляво се отварят четири меню на син фон: Настройки на профила, Настройки на личните албуми... и т.н. Цъкваме върху Настройки на личните албуми, където ни чака заветното бутонче Създай личен албум. Когато го натиснете, системата създава албум с вашето потребителско име. На екрана си трябва да се появи нещо такова :
Личен албум » trillian [Редактирай | Изтрий | Отиди на | Качи снимка]
Като вместо trillion ще видите собственото си потребителско име.
Натиснете върху Качи снимка за да започнете да попълвате албума си.
Ще се отвори формата за качване на снимки. Най-горе е полето за заглавие - оставете го празно ако ще качвате повече от една снимка наведнъж, по-късно ще ги преименувате. Следва описание на снимката - можете да напишете няколко думи – материалите, които сте използвали, какво ви е вдъхновило или какъв модел сте ползвали. Под полето за описание са бутоните за прикачване на файлове. Можете да качите десет файла едновременно, ако искате да качите повече просто ще трябва да повторите упражнението (без да правите нов албум).
Цъкнете на бутончето Choose file (Избери файл - мъчим бутоните да започнат да се показват и на български, но засега така :). Изберете файл от вашия компютър. Имайте предвид, че максималните допустими размери са 512000 байта, 800Х600 пиксела, а разрешените формати са .jpg и .png.
Най-отдолу е бутона Изпрати, който изпраща снимките ви на сървъра. Там те ще изчакат одобрение от администратор преди да бъдат видими за вас и останалите потребители.
А ние ще чакаме с нетърпение да ги видим! :)
Аватар
Irina
 
Мнения: 222
Снимки: 64
Регистриран на: 07 Юли 2010 20:22

Що е то Подалбум?

Мнениеот Irina » 13 Окт 2010 22:30

Всеки потребител има по един основен албум на свое име, но към него може да създава отделни подалбуми (От менюто настройки на личните албуми, под опцията за добавяне на снимки към основния албум има бутонче за създаване на подалбум). Можете да си направите подалбумчета за различните бижута - гривни, колиета, обици; да ги разделите по цвят, материал, или техника. Можете да ползвате и само основния си албум, без да създавате подалбуми. :)
Аватар
Irina
 
Мнения: 222
Снимки: 64
Регистриран на: 07 Юли 2010 20:22

Как да редактираме заглавието на снимка?

Мнениеот Irina » 13 Окт 2010 22:35

Когато качвате само една снимка, можете да добавите заглавието й още в самата форма за качване. Ако снимката няма конкретно заглавие, можете да използвате вградената функция за броене (има описание как се прави в самата форма), но ако искате да качите няколко снимки наведнъж, трябва да промените заглавията им впоследствие. Ето как става това:
Влезте в Галерии и цъкнете върху собствения си албум. Под всяка снимка в албума ви има различни опции. Най-долу е опцията: Модерирай. Цъкнете на Модерирай и изберете Редактирай за да промените заглавието. Въведете новото заглавие. Натиснете Изпрати за да регистрирате промяната. Voilà! ;)
Аватар
Irina
 
Мнения: 222
Снимки: 64
Регистриран на: 07 Юли 2010 20:22

Re: Как да си направим лична галерия със снимки

Мнениеот ivana986 » 15 Мар 2011 17:25

Здравейте, не знаех къде да питам и това ми изглежда че е най-подходаяща тема од форума :)
интересъва ме защо не мога да качвам снимки, то всъщост аз ги качвам и ми излиза че е ок всичко, само да бъдат одобрени и след това ги няма в галерията, с едни снимки на два пъти опитвам и пак ги няма.
ivana986
 
Мнения: 12
Снимки: 11
Регистриран на: 11 Дек 2010 01:43

Re: Как да си направим лична галерия със снимки

Мнениеот Irina » 15 Мар 2011 18:18

Ивана, я виж сега как е ;)
Всички снимки трябва да бъдат одобрени от модератор/администратор за да се виждат, така че системата ще ви информира, че са качени, но няма да са видими в албумите ви, докато не бъдат одобрени от модератор. Това се прави с цел защита от спам. Стремим се да одобряваме снимките максимално бързо, така че ако не ги видите в албума си да кажем 2 дни след качването ми пишете лично съобщение за да проверя какво се случва. :)
Аватар
Irina
 
Мнения: 222
Снимки: 64
Регистриран на: 07 Юли 2010 20:22


Назад към Служебни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron