Как да поставим снимки от интернет в мнението си?

Правила, информация и инструкции за форумите, въпроси и отговори, предложения, конкурси...

Как да поставим снимки от интернет в мнението си?

Мнениеот Irina » 25 Окт 2010 19:44

Когато искате да добавите една снимка от мрежата към мнението си, можете да я запишете на своя компютър и да я добавите като прикачен файл, който да поставите в текста.
Ако искате обаче в мнението ви да излизат повече от една снимки от интернет, трябва да използвате бутончето Img, което се намира в лентата за форматиране точно над прозорчето, в което пишете текста на мнението си.
Изображение
Цъкнете с мишката на мястото в прозорчето с текст, където искате да поставите снимката и натиснете бутончето Img. В прозорчето ще се покаже следния текст:

Точно както на снимката.
Изображение
По принцип платформата автоматично поставя маркера за писане между двете скобки [img]и[/img], но дори да не е така, просто трябва да цъкнете там.
Сега идва ред на снимката. Не е необходимо да я записвате на компютъра си. С бутончето Img задавате на форум платформата да я покаже от мястото в интернет, на което се намира. За целта трябва да отворите снимката във вашия браузър. Това става, като намерите снимката, която сте избрали и натиснете върху нея с десния бутон на мишката (има сайтове обаче, където тази функция е деактивирана). От менюто трябва да изберете някоя от двете опции "Отвори снимката в нов раздел" или "Отвори снимкта в нов прозорец", на английски е "Open image in new tab" или "Open image in new window", тези текстове са еднотипни и в различните браузъри.
Изображение
Така, вече сме отворили снимката в новия раздел/прозорец и сега трябва да отидем горе в адресната лента на новия раздел/прозорец (бялата лента, в която пишем http://www....) и да копираме адреса на снимката. Можем да го направим изцяло с мишката - цъкваме върху адреса с десния бутон и избираме "Копирай" или да маркираме адреса с левия бутон и да натиснем едновременно бутоните Ctrl и C от клавиатурата.
Изображение
След като маркирахме адреса на снимката, се връщаме към мнението си във форума. Трябва да поставим (с десен бутон и "Постави" или "Paste") между двете скобки [img]и[/img].
В момента, в който го направите няма да се случи нищо - ще видите само копирания текст, но когато натиснете бутончето изпрати и постнете мнението си във форума.
Изображение
Не трябва да слагате шпация (празно място) между двете скобки [img]и[/img], но преди първата и след последната задължително трябва да има. След това можете да пишете текст или да поставите още снимки.
Избягвайте твърде големите изображения, понеже мнението ви ще стане огромно и трудно за четене, може дори да бъде отхвърлено от сървъра. За тях поставяйте линк.
Ако пък искате да поставите свои собствени снимки в мнението си, просто трябва първо да ги качите в своя албум, да го отворите от галерията и да следвате горните инструкции.
Успех!
Аватар
Irina
 
Мнения: 222
Снимки: 64
Регистриран на: 07 Юли 2010 20:22

Re: Как да поставим снимки от интернет в мнението си?

Мнениеот Радост Ненова » 04 Апр 2012 13:02

Полезна статия! ;) Благодаря!
Радост Ненова
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Мар 2012 14:16


Назад към Служебни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron